måndag 6 april 2015

"Mycket underligheter"

Del 31.


Jag har läst igenom alla dina undersökningar om Heléne Fossmos död och DXP, etc. och kan nog säga att de flesta av oss veteraner som skriver här och på (f.d.) Knutbytråden på Flashback helt håller med dina slutsatser om att Heléne Fossmo inte dog en naturlig död (genom en olyckshändelse). Denna insikt har vi haft sedan länge.

Man kan väl också säga att det var ytterst nära att Helge blev fälld för det mordet, trots att man missade DXP-problematiken. Enligt min mening klarade sig Helge undan genom att man fäste för mycket vikt vid fel experter i rättegången. Om man får till stånd en resningsansökan, där man även tar hänsyn till DXP-problematiken, så kan det sannolikt bli en ändrad utgång. Samtidigt vill jag (kanske till skillnad från dig) dock poängtera, att många av oss (jag tror mig kunna tala för ett flertal av oss veteraner), också har kommit fram till slutsatsen att det inte är Helge ensam, som varit inblandad i Helénes död i badkaret.

Det har under de gångna åren kommit fram så mycket underligheter, som stärker detta antagande. T.ex.

1. Evelinas ändrade vittnesmål

2. SaFrs förvirrade vittnesmål

3. Den snabba rengöringen av badrummet (av PeGe, m.fl.) efter att Helénes kropp kommit bort därifrån

4. Åsas beröm av Evelina i en predikan ”Hon har pallat så mycket….”

5. Användandet av begreppet ”hemgång” för än den ene, än den andre i församlingen, som var förhärskande i församlingen under denna tid (och kanske är fortfarande), som gjorde att alla var inställda på att de alla mycket snart skulle ”gå hem”.

6. Att Heléne (och andra) vid denna tid var utsatt för press från Åsas sida, ”tukt”, för att hon inte anpassade sig till Åsas idéer (hon ”böjde sig” inte) och att hennes (Helénes) död därför förmodligen var något som en del inte var direkt överraskade över. Det låg så att säga i luften och när det inträffade, var det något som samtidigt styrkte vad Åsa redan tidigare sagt, ”profeterat” om. Den som "tjänar" på detta är förstås Åsa, hennes anseende som profetissa stärks.

Som sagt, att Helge på ett eller annat sätt varit inblandad eller i alla fall medveten om vad som skulle hända, det är högst sannolikt. Han var ju faktiskt i huset, men med tanke på alla som sprang i huset den dagen, trots ”magsjuka”, verklig eller påhittad, samt ovanstående underligheter (listan är säkert inte fullständig), gör att man inte kan utesluta att det finns flera gärningsmän bakom Helénes död. Jag går inte i detalj in på ovanstående punkter, men de har diskuterats länge i den f.d. Knutbytråden på FB. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar